BlackRock CEO: Bitcoin har fanget vores opmærksomhed

Veröffentlicht von

Larry Fink mener, at Bitcoin kan udvikle sig til et globalt marked.

Blackrock-administrerende direktør Larry Fink siger, at Bitcoin (BTC) er på sit virksomheds radar efter kryptokurrencyens hurtige påskønnelse i løbet af de sidste par måneder.

Fink talte ved Rådet for Udenrigsforhold tirsdag sammen med den tidligere Bank of England-guvernør Mark Carney:

”Bitcoin har fanget opmærksomhed og fantasi hos mange mennesker. Stadig uprøvet, ret lille i forhold til andre markeder. ”

Han tilføjede derefter:

”Kan det udvikle sig til et globalt marked? Eventuelt.“

Fink er ikke den eneste BlackRock-direktør, der udråber Bitcoins potentielle værdi. Sidste måned fortalte selskabets CIO Rick Rieder CNBC, at Bitcoin Profit ikke kun er „her for at blive“, men at det „i vid udstrækning vil overtage guldets plads.“

Tidligere ville kommentarer som disse have været betragtet som meget uregelmæssige fra institutionel messing, for ikke at nævne verdens største kapitalforvalter med AUM nord for $ 7,4 billioner fra 2019.

Men offentlighedens opfattelse af Bitcoin har ændret sig dramatisk i løbet af det sidste år. Rekordtilstrømning til gråtoneprodukter, væksten i Bitcoin-selskabskasser og Guggenheims SEC-ændring for at få eksponering for BTC repræsenterer et seismisk skift i institutionel adoption.

Ud over disse træk støtter investeringslegender Paul Tudor Jones og Stanley Druckenmiller også Bitcoin.

Institutionel efterspørgsel efter Bitcoin har skabt en alarmerende mangel på markedet, hvor PayPal og Cash App opsamler de fleste (hvis ikke alle) nyudvindede BTC. PayPal alene køber næsten 70% af den nye forsyning, ifølge Pantera Capital.

I øjeblikket udvindes kun 900 BTC hver dag. Da efterspørgslen stiger efter den deflaterede maj 2020 halvering, vil priserne sandsynligvis fortsætte højere. Selv Citibank har forudsagt en forholdsvis astronomisk Bitcoin-pris inden udgangen af ​​2021.

Selvom BlackRock ikke direkte ejer Bitcoin, har den indirekte eksponering for aktivet gennem MicroStrategy (MSTR), et business intelligence-firma, der konverterede sin balance til BTC. BlackRock er den største MSTR-investor med 15,2% i selskabet.