Australische Postdienst biedt nu Bitcoin-aankopen aan

Een nieuw en innovatief middel om Bitcoin aan te schaffen is in Australië opgedoken, waarbij de postdienst van het land een mogelijke aankoopkanaal wordt. Deze week kondigde de lokale cryptowisselaar Bitcoin.com.au aan dat klanten nu in staat zouden zijn om crypto-aankopen te doen bij meer dan 3.500 Australische postkantoren.

Verbeterde crypto-adoptie in Australië

De Australische Post bevestigde ook het rapport aan verscheidene bronnen van het industrienieuws. De post bevestigde dat het nu betalingen met contant geld en kaarten voor aankopen van digitale valuta via Bitcoin.com.au zou accepteren.

Houder Arians, de chief executive van de Cremorne, in Victoria gevestigde crypto-uitwisseling, legde in de aankondiging van het bedrijf uit dat het initiatief de crypto-assets dichter bij de Australiërs zou brengen.

Vanaf vorig jaar bevestigde een rapport van de Australische belastingdienst dat tussen 500.000 en 1 miljoen Australiërs al cryptocurrency’s bezitten. De Ariërs zijn echter ook van mening dat samenwerking met een zo legitieme instelling als de postdienst meer mensen zal helpen om zich comfortabel te voelen met digitale activa.

Voor veel mensen voelt het betalen van Bitcoin in een Australisch postkantoor veiliger dan het online overmaken van geld – vooral voor beginnende kopers. We zijn trots op dit partnerschap en willen Australia Post bedanken voor hun voortdurende openheid voor nieuwe technologieën,“ zei hij gedeeltelijk.

Het is onduidelijk of de aankopen alleen van toepassing zijn op Bitcoin Era of zich uitstrekken tot andere digitale activa. De verhuizing vergroot echter ook het aantal locaties waar klanten van Bitcon.com.au naar toe kunnen lopen en Bitcoin kunnen kopen. Het bedrijf werkt al samen met het Blueshyft-netwerk om Bitcoin-aankopen op meer dan 1.500 locaties in het hele land mogelijk te maken.

Gemakkelijker toegang tot digitale activa

De verhuizing onderstreept ook wat een trend is geworden voor mensen om fysieke locaties binnen te lopen en naadloos cryptoaankopen te doen. Zo heeft het aantal Bitcoin Automated Teller Machines (ATM’s) vorige week wereldwijd 8.000 overschreden.

Volgens gegevens van de tracking service Coin ATM Radar zijn er nu 8.028 Bitcoin-automaten in 73 landen. Het is het vermelden waard dat meer dan 6.000 daarvan zich in de Verenigde Staten bevinden. Toch is het feit dat het aantal pinautomaten toeneemt een bemoedigend teken.

LibertyX, een van de topfabrikanten van Bitcoin ATM’s, kondigde onlangs aan dat het samenwerkt met verschillende topretailers – waaronder Rite Aid, CVS Pharmacy en 7-Eleven – om klanten in staat te stellen Bitcoin te kopen op hun locaties. De ontwikkeling opent in wezen meer dan 20.000 plaatsen voor Bitcoin-liefhebbers.

In een apart persbericht legde LibertyX Chief Technical Officer en medeoprichter Chris Yim uit dat de verhuizing werd ingegeven door de noodzaak om klanten in staat te stellen Bitcoin te kopen op bekende locaties.

„Bitcoin is een van de meest opwindende innovaties van de afgelopen tien jaar, maar de adoptie is beperkt door het vertrouwen en de toegankelijkheid. We wilden onze voetafdruk uitbreiden zodat iedereen Bitcoin kan kopen op bekende locaties waar ze dagelijks langs rijden of lopen“.

Zoals in de aankondiging wordt uitgelegd, moeten gebruikers de LibertyX mobiele app op hun telefoon installeren en de locatie van de winkelier selecteren die ze willen bezoeken voordat ze daar aankomen. Op het moment van aankoop moeten ze ook hun barcodes scannen.

Cryptohouders kunnen de LibertyX mobiele app gebruiken om tussen de $20 en $500 aan Bitcoin te kopen. Tegen een kleine vergoeding verwerkt de service de transacties in enkele minuten.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.